Rubina

Appartementen

Rubina werd opgeleverd in het voorjaar van 2019 en is verhuurd aan Amaris Zorggroep. Er zijn appartementen voor ouderen die veel zorg nodig hebben en beschikken over een verblijfsindicatie van het CIZ (ZZP 6). In totaal zijn er 45 2-kamerappartementen en één 1-kamerappartement gebouwd voor permanente bewoning door mensen met fysieke aandoeningen en voor mensen die tijdelijk extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld voor revalidatie. Een aantal appartementen zijn ingericht als gemeenschappelijke huiskamer voor de bewoners. Amaris Zorggroep levert in Rubina 24 uur per dag zorg. De inrichting van dit gebouw houdt rekening met de bewoners. Zo zijn de appartementen voorzien van personenalarmering en domotica.

Voorzieningen

Gezamenlijke huiskamer en keuken

Op alle etages in het gebouw zit een gezamenlijke huiskamer en keuken waar mensen samen kunnen eten, elkaar kunnen ontmoeten, TV kunnen kijken of een spelletje kunnen doen.

Grand Café

Op de begane grond zit het Grand Café Nieuw Zuid, gerund door de Stichting Philadelphia. Een gezellige ontmoetingsplek en eetgelegenheid voor wijkbewoners.

Ontmoetingsruimte

In Rubina is op de begane grond (in de zogenaamde plint) van het gebouw een ontmoetingsruimte ingericht. Hier kunnen bewoners van een appartement van Nieuw Zuid of van de wijk terecht. Naast de eigen woonkamer is dit een plek waar u als bewoner anderen kunt ontvangen en ontmoeten. Ook is het mogelijk om met familie, medebewoners en gelijkgestemden activiteiten organiseren. U kunt hier een film kijken, een lezing of vergadering bijwonen, een boek halen uit de boekenwand en zelfs een huiskameroptreden of een goed toneelstuk bijwonen. U kunt uw eigen gang gaan in een vertrouwde omgeving waar zorg nabij is.

Gastvrouw of -heer

Elke dag is in de huiskamer een gastvrouw of -heer van de Amaris Zorggroep aanwezig, die zorgt voor een kop koffie, een drankje of een heerlijke maaltijd. U kunt ook bij de gastvrouw/-heer terecht met vragen over services zoals een kapper, pedicure of hulp bij administratie bij u aan huis. Verder is er een klein winkeltje waar u diverse versnaperingen kunt kopen.

Aanbieder

Rubina werd ontwikkeld door Dudok Wonen. Het gebouw is eigendom van Habion, specialist in ouderenhuisvesting. De eetgelegenheid en de ontmoetingsruimte worden beheerd door Amaris Zorggroep. Dit is ook de organisatie die hier zorg verleent en waar u zich kunt aanmelden voor een woning. Neem hiervoor contact op met het Amaris Klantcentrum, telefoonnummer 085-0214040. Ook kunt u een email sturen naar nieuwbouw.zuiderheide@amaris.nl.

Architect

De architect van dit gebouw is EGM.