Omgeving

Ligging

Ligging

Nieuw Zuid ligt aan de zuidelijke rand van het levendige Hilversum (91.180 inwoners) in de wijk Hilversum Zuid en in het Zeeheldenkwartier. Het winkelcentrum Heigalerij bevindt zich op loopafstand. Iets verder bevindt zich de gezellige winkelstraat Gijsbrecht van Amstelstraat. Naast de levendigheid van het hart van Hilversum, vindt u er de prachtige natuurlijke omgeving met de Loosdrechtse Plassen, het Loosdrechtse Bos en het Goois Natuurreservaat op fietsafstand.

Hilversum ligt midden in het groene Gooi met haar karakteristieke heidegebieden en kleine sfeervolle plaatsen, zoals Laren en Blaricum. Hilversum ligt centraal in Nederland en is met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Vanaf uw woning in Nieuw Zuid bereikt u te voet of met de fiets in korte tijd alle noodzakelijke voorzieningen en de karakteristieke groene en bosrijke omgeving in Het Gooi. Met de bushalte voor de deur bent u vanaf Nieuw Zuid snel op één van de drie NS stations (Hilversum Media Park, Hilversum en Hilversum Sportpark ) die Hilversum met de rest van Nederland verbinden. Er zijn directe treinverbindingen naar Utrecht, Amersfoort en Amsterdam.

Vanaf Nieuw Zuid rijdt u met de auto in ongeveer 20 minuten naar Utrecht, via de snelweg A27. Amersfoort ligt op een half uur rijden en in dezelfde tijd rijdt u naar Amsterdam via de A1.

[expand]

U kunt ook kiezen voor een de rustigere en weidse routes over provinciale wegen die u langs de Ankeveense Plassen en door heidegebieden leiden.

Rond Nieuw Zuid is voldoende gratis parkeergelegenheid op straat en kunnen bewoners een parkeerplaats huren in de stallingsgarage.

Zie ook:
9292 Reisplanner
Parkeren in Hilversum

[/expand]

Recreatie in de omgeving

Recreatie in de omgeving

In de directe omgeving van Nieuw Zuid vindt u uitgebreide mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en te recreëren. U fietst in een kwartier naar de oevers van de Loosdrechtse Plassen, waar u kunt genieten van het uitzicht op dit typische Hollandse water en gemakkelijk een boottochtje kunt maken. In het Goois Natuurreservaat tussen Hilversum en Laren kunt u mooie wandelingen en fietstochten en maken. Kinderen en kleinkinderen zullen zich goed vermaken in het Speelbos ’t Laer of de nabijgelegen speeltuin De Zoutkeet. Wilt u de natuur in maar Hilversum niet verlaten, dan kunt u bijvoorbeeld terecht in de Botanische tuin Pinetum Blijdenstein.

Zie ook:
VVV Gooi- & Vechtstreek
VVV Hilversum
Toeristisch Overstappunt Hilversum – Vliegveld
Loosdrechtse Plassen
Het Goois Natuurreservaat
Botanische tuin Pinetum Blijdenstein
Wandelroute Loosdrechtse Bos en Landgoed Zonnestraal
Landgoed en Brasserie Zonnestraal