Vrije tijd

Winkelen

Winkelen

Op loopafstand van Nieuw Zuid ligt het winkelcentrum De Heigalerij, met onder meer een supermarkt, slager en bakker. Vanuit Nieuw Zuid wandelt u ook in een kwartier naar de Gijsbrecht van Amstelstraat, dat bekend staat als ‘de leukste winkelstraat van Hilversum’. U vindt hier speciaalzaken die in de hele regio bekend staan. In het centrum heeft de Kerkstraat een ruime keuze aan winkels. Hier vindt u ook het grote winkelcentrum Hilvertshof. Naast de winkelstraten zijn er nog 5 andere winkelcentra waar u terecht kunt voor uw boodschappen en andere benodigdheden.

Zie ook:
Winkelstraat Gijsbrecht van Amstelstraat
Overzicht van winkelcentra in Hilversum

Horeca

Horeca

In het Grand Café Nieuw Zuid kunt u genieten van een kopje koffie of een hapje eten. Op enkele minuten loopafstand van Nieuw Zuid vindt u in het bruisende centrum van Hilversum een ruime keuze aan gezellige cafés, goede restaurants en hotels.

Zie ook:
Horeca in Hilversum

Cultuur

Cultuur

Voor de bewoners van Nieuw Zuid is een cultureel uitstapje of een inspirerende beleving nooit ver weg. Hilversum heeft een aantal moderne theaters, bioscopen en musea met afwisselende programma’s en voorstellingen. Hilversum is dé mediastad van Nederland. Het imposante Instituut Beeld & Geluid op het Mediapark vertelt u bijvoorbeeld alles over de radio- en televisiegeschiedenis van Nederland.

Zie ook:
Podium De Vorstin
Gooilandtheater
Filmtheater Hilversum
Bioscoop Vue Hilversum
Museum Hilversum
Museum Beeld en Geluid
Live Hilversum

Gezondheid en vitaliteit

Gezondheid en vitaliteit

Van oudsher is de groene omgeving van Hilversum en het Gooi een ideale plek voor zorginstellingen en gezondheidscentra. De natuur in de omgeving is een rustpunt en de aanwezigheid van de zorgvoorzieningen biedt mensen die zorg nodig hebben een vertrouwd en veilig gevoel.

Voor bewoners van Nieuw Zuid zijn deze voorzieningen vanuit de eigen comfortabele en levensbestendige woningen altijd in de buurt en snel te bereiken. Hilversum biedt mensen van alle leeftijden een gezonde basis voor een goed en vitaal leven in een natuurlijke en toegankelijke omgeving.

In de wijk en directe omgeving zijn diverse sport- en gezondheidscentra gevestigd. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het volgen van een yogales of een bezoek brengen aan Zwembad De Lieberg, waar verschillende activiteiten op maat worden aangeboden. Of werk aan uw conditie of zelfverdediging in sportcentrum Hellemond.

Zie ook:
Sportaanbod Hilversum