Appartementen

Indeling van de wijk

Indeling van de wijk

Nieuw Zuid is een (sociaal) duurzame wijk, bestaande uit appartementengebouwen en een open binnentuin. De wijk zit in de finale fase. Er komen nog twee gebouwen en een verdiepte parkeergarage met groen dak (De Groene Duin) bij.

Klik op de gebouwnaam voor meer informatie over de verschillende gebouwen. De reeds opgeleverde gebouwen heten AlbaRubina, Saphira en Alporti. De gebouwen zijn vernoemd naar heideplanten waar de omgeving rijk aan is. Net als de heideplanten verschillen de gebouwen in vorm, kleur en uitstraling. Hier komt nog 1 gebouw bij: Volante.

[expand]

Ruime en complete appartementen

In Volante vindt u ruime en complete appartementen waar u prettig en betaalbaar kunt wonen. De appartementen variëren in oppervlakte van 50-80 m² en bestaan uit een woonkamer en één of twee slaapkamers. Daarnaast is er een keuken en een ruime badkamer. De appartementen op de etages hebben een balkon van 6-8 m².

Op de begane grond beschikken de appartementen over een eigen terras. Tussen de gebouwen liggen openbare paden en groenperken.

Levensloopbestendig

Alle appartementen zijn levensloopbestendig. Dat wil zeggen dat het appartement geschikt is, of eenvoudig geschikt is te maken, voor bewoning tot op hoge leeftijd. De appartementen zijn ook geschikt voor bewoners met een fysieke handicap of chronische ziekte.

[/expand]

Bestaande binnentuin

Bestaande binnentuin

Nieuw Zuid kent al een stuk groen. Dat ligt tussen de Van Speijkflat en de Van Ghentflat, en achter de nieuwe gebouwen Rubina en Alporti. Voor de (her)inrichting hiervan werken we op dit moment samen met een bewonersvertegenwoordiging van Amaris Zorggroep en de bewonerscommissie van de gebouwen aan de Van Ghentlaan en Van Speijklaan. Het streven is een mooi ingerichte binnentuin waar omwonenden elkaar kunnen ontmoeten.

De Groene Duin en parkeren

De Groene Duin en parkeren

Tussen en rondom de nieuwe gebouwen komt een mooie, glooiende buitenruimte: De Groene Duin. Hier zal de bestaande binnentuin straks op aansluiten. Bewoners en omwonenden kunnen straks recreëren en elkaar ontmoeten op De Groene Duin. Het parkeren wordt aan het zicht onttrokken en bevindt zich in De Groene Duin. De exacte inrichting van De Groene Duin en het parkeren krijgt de komende maanden verder vorm. De complete terreininrichting wordt ontworpen door Bureau Hosper.

Voorzieningen

Voorzieningen

De voorzieningen in Nieuw Zuid bieden u dagelijks gemak en ontspanning. In groene buitenruimten komen bijvoorbeeld verschillende plekken waar u heerlijk kunt zitten en elkaar kunt ontmoeten. Ook kunnen buurtbewoners met elkaar gezellig een kopje koffie drinken of een hapje eten in het Grand Café Nieuw Zuid. Het café is meer dan een ontmoetingsplek. Het is tevens een werk- en begeleidingslocatie voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Werknemers helpen daarnaast bij activiteiten voor de oudere bewoners van Nieuw Zuid en het groenonderhoud.

Indien nodig is zorg altijd dichtbij: er is een thuiszorgkantoor van de Amaris Zorggroep dat zorg aan huis biedt. Daardoor kunnen bewoners die zorg nodig hebben, langer zelfstandig blijven wonen. Daarnaast is er een kinderdagverblijf in de buurt.