Alporti

Appartementen

Alporti, opgeleverd in mei 2021, biedt 44 sociale huurappartementen voor mensen die dementerend zijn. Als het zelfstandig wonen in Nieuw Zuid of elders niet meer lukt bestaat de mogelijkheid om in deze appartementen te gaan wonen. Voor een woning in Alporti dient u te beschikken over een verblijfsindicatie van het CIZ (ZZP 5 of 7).

Kleinschalig wonen

In Alporti bevinden zich ook vijf groepswoningen voor ouderen met dementie. In zo’n groepswoning heeft u uw eigen kamer en deelt u de woonkamer en keuken met acht of negen andere bewoners (kleinschalig wonen). Er is structuur en veiligheid en u houdt met de andere bewoners een huishouden draaiende. Samen koken, eten en de boel opruimen. De zorg bestaat onder andere uit begeleiding, verzorging en behandeling.

Voorzieningen

Voor de bewoners van de appartementen in dit gebouw zijn er op alle etages gezamenlijke huiskamers en keukens. Hier kunt u samen met andere bewoners koken en eten, televisie kijken of een spelletje doen.

Aanbieder

Het gebouw is ontwikkeld door Dudok Wonen. De zorgverlener is Amaris Zorggroep. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Amaris Klantcentrum, telefoonnummer 085-0214040. Ook kunt u een email sturen naar nieuwbouw.zuiderheide@amaris.nl.

Architect

De architect van Alporti is INBO.