24 november 2022

Belangrijke stap: realisatieovereenkomst middengebied

Het is zover: de omgevingsvergunning voor het middengebied is verleend door de gemeente Hilversum. Daarmee is er groen licht voor verdere ontwikkeling. Hét moment om ook de realisatieovereenkomst te tekenen. Dat deden Robert Jan Sliep, Directeur Dudok Wonen, en Frank Hegeman, directeur Aannemingsmaatschappij Hegeman.

v.l.n.r. Frank Hegeman, Han Podt, Paul Hendriks en Robert Jan Sliep

Aangepaste plannen

De plannen voor het middengebied zijn in de loop van de tijd veranderd en de twee gebouwen zijn weer samengesmolten tot één gebouw. Projectmanager Dudok Wonen Paul Hendriks licht toe: “Er waren uitdagingen op het gebied van parkeren, stijgende bouwkosten, een toenemende woningnood en aangescherpte bouw- en brandweereisen. Ook reacties van bewoners, omwonenden, de welstandcommissie en de gemeente hebben tot veranderingen geleid. Onze ambitie is echter steeds hetzelfde gebleven: Nieuw Zuid wordt een duurzame woonwijk voor jong en oud. Met levensloopbestendige en speels vormgegeven appartementencomplexen in een aantrekkelijke groene omgeving.”

108 appartementen

In het middengebied is veel ruimte voor groen en het gebouw krijgt een speelse vormgeving, met verschillende hoogtes en kleuren. In totaal komen er 108 appartementen. Daarvan zijn er 30 voor mensen die zorg afnemen Amaris Zorggroep, 20 voor de cliënten van Stichting WISjH en 58 sociale huurappartementen. Er komen 262 vrije parkeerplaatsen, waarvan het grootste aantal (168) onder het groene dek.

Hoe eerder, hoe beter

De volgende stap is bouwen. Han Podt, projectleider bij Hegeman kijkt daar naar uit: “De markt staat te springen om meer woningen. Hoe eerder we kunnen beginnen, hoe beter. Voor ons is het erg prettig dat de omgevingsvergunning er is en we met een realisatieovereenkomst aan de slag kunnen. De komende weken werken we het definitieve ontwerp uit tot een uitvoeringsgereed ontwerp en starten we de inkoop op. In december starten we al met het opschonen en inrichten van het bouwterrein. Het streven is dat de bouw in het eerste kwartaal van 2023 van start gaat.”